Het verschil tussen click PVC en plak PVC

U bent op zoek naar een nieuwe PVC vloer, maar u ziet twee verschillende soorten PVC vloeren: de click PVC vloer en de plak PVC vloer. Om de juiste keuze te maken, is het belangrijk om de verschillen tussen deze beide PVC vloeren te weten. Daarom zetten we alles voor u op een rijtje!

Waarom kiest u voor een PVC vloer?

PVC vloeren hebben een heleboel voordelen! Een PVC vloer is een dunne, kunststof vloer, die geluiddempend, duurzaam, waterbestendig en gemakkelijk schoon te houden is. Niet voor niets kiezen steeds meer van onze klanten voor een PVC vloer. Ze zijn ten slotte leverbaar in veel verschillende soorten, maten en kleuren!

De belangrijkste verschillen tussen PVC-click en plak PVC

Eigenlijk zegt het woord plak PVC het al; een plak PVC vloer wordt met de ondergrond verlijmd. Hierdoor is het van belang dat de ondervloer goed wordt geëgaliseerd. We raden u daarom altijd aan om een plak PVC vloer te laten leggen; onze stoffeerders zijn hier ontzettend deskundig in. Click-PVC lijkt in de legmethode wel een beetje op laminaat; de stroken zijn gemakkelijker zelf te leggen dan plak PVC en de ondergrond hoeft hiervoor niet te worden geëgaliseerd. Andere verschillen zitten hem bijvoorbeeld in de legmogelijkheden (denk aan een PVC visgraat vloer), mogelijkheden voor verhuizing en de warmtedoorlatenheid bij vloerverwarming.

Alle verschillen op een rijtje

  • Een PVC click vloer is gemakkelijker zelf te leggen dan een PVC plak vloer.
  • Een PVC click vloer heeft geen geëgaliseerde ondergrond nodig; een PVC plak vloer wel.
  • Doordat de plak pvc vloer geen klikverbindingen heeft, kan de plak PVC vloer bijvoorbeeld ook in visgraatverband worden gelegd.
  • Een PVC click vloer kan gemakkelijk worden meegenomen naar een volgende woning
  • Een plak PVC vloer is iets geschikter in combinatie met vloerverwarming, maar ook click-PVC kan met vloerverwarming worden gebruikt

 

Nog meer inspiratie op doen?